Restaurant Schuitendiep kent een rijke historie. Ooit begonnen als Dinercafé Hommius, vernoemd naar beroemd 16e-eeuws predikant en bijbelvertaler Festius Hommius, die volgens de overlevering het historische pand aan Schuitendiep nr. 70 bewoonde.

In dit pand werd ruim een decennium lang de standaard gezet voor een avond gevuld met goed eten en drinken in een sfeervolle ambiance. Dinercafé Hommius gold als voorloper op het gebied van biologisch eten en koploper op het gebied van gezelligheid.

Ruim 10 jaren later openden de deuren opnieuw, ditmaal als Eetcafé Schuitendiep. Een begrip in Groningen op het gebied van eten en beleven. Creativiteit en vakmanschap liepen er hand in hand. Huisgemaakt en altijd verrassend; het menu kende geen compromissen. Verfijning van gerechten en een gepassioneerde zoektocht naar de beste wijn-spijs combinaties kenmerken het etablissement.

Anno 2021, onder de noemer van Restaurant Schuitendiep komen de verhaallijnen bijeen. Een restauranthouder uit het verleden, en één uit de toekomst. Oude idealen ontmoeten nieuwe tijden. Maar de overkoepelende waarden blijven hetzelfde: een passie voor eten, drinken en beleven.

Nieuwsgierig? Onze deuren staan wagenwijd voor u open. Wees welkom en laat u verrassen!

Team Restaurant Schuitendiep